WYCIECZKI ZABYTKOWYM AUTOBUSEM SZLAKIEM PRZYGÓD TOLI, JANKA I KLEKSA

W związku z wydaniem książek dla dzieci o historii Białołęki: opowiadań "Z Kleksem przez Białołękę" oraz kolorowanek "Białołęckie Kolorowanki z Tolą, Jankiem i zabytkami" (więcej: KLIKNIJ) oraz poluzowaniem obostrzeń COVID-owych, zapraszamy na wycieczki zabytkowym autobusem szlakiem przygód Toli, Janka i Kleksa.
Trasę wyznaczą sami... uczestnicy :), a poprowadzi je Bartłomiej Włodkowski, autor publikacji. Odwiedzimy najbardziej „kultowe” miejsca Białołęki i zlokalizujemy w realu historie, które przeżywali Tola i Janek na kartach książek. Dowiemy się także, kim był ów tajemniczy Kleks. Szczególnie zapraszamy rodziców z dziećmi. Każdy uczestnik otrzyma również egzemplarz kolorowanek!
Wycieczki odbędą się w niedziele 7 i 14 VI 202o g. 15. Start z parkingu Białołęckiego Ośrodka Kultury przy ul. Van Gogha 1 o g. 15, powrót w to samo miejsce ok. g. 19.30.
  • ZAPISY: 7 VI - KLIKNIJ, 14 VI - KLIKNIJ
  • UDZIAŁ BEZPŁATNY. Projekt dofinansowany ze środków m.st. Warszawy. Partnerem wycieczek jest Białołęcki Ośrodek Kultury.

• Niebawem kolejne terminy. Kontakt z Fundacją AVE: 608 178 447, avetki@wp.pl.
Obostrzenia związane z COVID-19: co prawda od 6 VI nie ma obowiązku zostawiania połowy pustych miejsc w autobusach, ale część z nich dla bezpieczeństwa zostawimy wolne. Konieczne będą odległości 2 m na przystankach, a w autobusie przydadzą się maseczki, które jednak będzie można zdjąć na postojach.